top of page

"Çipura, levrek, alabalık, orkinos, granyoz gibi kültür balıkları çok kaliteli sularda yetiştirildiği için tercih edilmektedir"

Su ürünleri yetiştiriciliği sektörü, üreticisiyle, çalışanıyla, kullandığı yüksek teknolojiyle, yenilikçi çalışmalarıyla, çevresel hassasiyetiyle, yarattığı istihdam ve katma değeriyle, ihracatıyla ve büyüme performansıyla çok önemli bir başarıya imza atmıştır.

"Sektörün sürdürülebilir büyümesini sağlamak amacıyla tüm kurum ve kuruluşların mutabakatıyla gerekli planlamalar yapılmıştır."

DERNEĞİMİZ ITACS PROJESİ PAYDAŞLAR TOPLANTISI VE ÇALIŞTAYI BODRUM'DA  GERÇEKLEŞTİRDİ.

"AB Sivil Toplum Destek Programı kapsamında yürütülen Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Sivil Toplum Kuruluşlarının Geliştirilmesi Projesi Paydaşlar Toplantısı” ve Çalıştay”, 10 Haziran 2019 tarihinde, Bodrum DIAMOND Otelde gerçekleştirildi."

DERNEĞİMİZ ITACS PROJESİ NİHAİ PAYDAŞLAR TOPLANTISINI İZMİR’DE GERÇEKLEŞTİRDİ.

“AB Sivil Toplum Destek Programı kapsamında yürütülen Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Sivil Toplum Kuruluşlarının Geliştirilmesi Projesi Nihai Paydaşlar Toplantısı, 27 Eylül 2019 tarihinde, İzmir’de RAMADA ENCORE by Wyndham Otel'de gerçekleştirildi”

Sektörümüz için çok önem arz eden “Su Ürünleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” TBMM de kabul edildi, Cumhurbaşkanı imzaladı ve 22.11.2019 tarihli günkü Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bunu ilk sayfadan spot bir başlıkla duyurmamız gerekiyor.  Spot başlık olarak  iri puntolarla “Su Ürünleri Kanunu'nda Değişiklik Teklifi Yasalaştı” yazıp, tıklayınca  gelecek olan açıklama kısmına “Çok uzun bir süreden beri beklenen Su Ürünleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM de kabul edildi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından 21.11.2019 tarihinde imzaladı ve 22.11.2019 tarihli günkü Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

DERNEĞİMİZ AB PROJESİ EKİBİ APROMARI ZİYARET ETTİ.

Proje ortağımız olan APROMAR ziyaret etmek üzere, 24-25 Haziran 2019 tarihinde İspanya/Cadiz'e gidilmiştir. Bu kapsamda, ilk gün APROMAR Genel Sekreteri Javier OJEDA ve diğer yetkililerle görüşülmüş ve APROMAR ve İspanya Su Ürünleri Yetiştiriciliği ile ilgili brifing alınmıştır. Ayrıca, APROMAR’ında kurucusu olduğu yarı özerk CTAQUA Araştırma/Teknoloji Merkezi ziyaret edilmiş ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alınmıştır.Ertesi günü ise bölgedeki balık çiftlikleri ziyaret edilmiştir.

24 Haziran, pazartesi günü öğleden önce Dernek Ofisinde yapılan toplantıda, APROMAR’ın faaliyetleriyle ilgili brifing alınmıştır. Daha sonra Puerto Real’deki balık çiftliği ziyaret edilmiş ve kendilerince yürütülen AB Projesi hakkında bilgi alınmıştır.

Öğleden sonra ise, APROMAR ve Devlet iş birliğiyle kurulan CTAQUA (Araştırma / Teknoloji Merkezi) ziyaret edilerek, yürütülen faaliyetlerle ilgili bilgi alındı ve tesislerde incelemelerde bulunulmuştur.

25 Haziran Salı günü sabah yine derneğin ofisinde toplantı yapılarak APROMAR ve Muğla Kültür Balıkçıları Derneği arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi ve Ülkemiz ve İspanya su ürünleri üreticileri arasındaki teknik ve ticari iş birliğinin geliştirilmesi konularında istişarelerde bulunulmuştur.

Öğleden sonra ise Pistresa in Trebujena’ da bulunan toprak havuzlarda çipura ve levrek yetiştiricilik tesisi ziyaret edilmiş ve üretim teknikleri hakkında bilgiler edinilmiştir.

MEVZUAT İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ.

HABERLER

bottom of page